bergström ann-chalotte

Ann-Charlotte Bergström, YRSAskinn

Skräddade skinnprodukter i älgskinn, nötnappa, fårskinn & ylle, med en ny kombination; akryl

 

Hemsida: www.yrsaskinn.net

Facebook: YRSAskinn

Kontakt: via hemsidan, yrsaskinn@gmail.com eller 073-689 94 56 (efter kl.10.30) I min ateljé/verkstad i Sågmyra tar jag emot beställningar året om. Besök enligt överenskommelse.

 

Min konst med tre ord: Härligt, Originellt, Nordiskt skinn.

Ja, varför just skinn…

Det hela började som liten…och liten blir stor och väljer bort gymnasial konstskola. Men i vuxen ålder blev det både det ena och det andra. Som ramade in allt med två textila sömnads-utbildningar med allt det innebar under två år. Den sista blev yrkesutbildningen i Malung, Skinnskolan i ett år… för jag var fortfarande bestämd över att vara konstnär de´ä´lite för svårt.

 

Men att riktigt släppa taget om skapandet gick inte. Idag eller rättare sagt 2014 i juni startade jag upp mitt företag YRSAskinn och här kan ni läsa mitt varför. ”Företaget som skulle skapas skulle ta tillvara på den rikedom vi har i Sverige och i Norden och att just det måste vara grundstenen i företaget… så hittade jag ett Forn Nordiskt namn som passade bra. YRSA. Det lär betyda, ungefär ”den vilda björn honan”.

 

Jag ville även arbeta med miljö vänliga och eller ekologiska råvaror…om det nu skulle vara möjligt när man har varit borta ifrån branschen i många år. Med det gick till min stora glädje. Jag samarbetar med två av världens främsta producenter och leverantörer av nöt och älgskinn”.

 

Min stora utmaning blir nu att tolka mina förkläden och kuddar till en konstform eller ett nytt uttryck till min första konstrunda 2016 och…kanske ä in´t konst svårt.

Resan III