cavanagh hanna

Hanna Cavanagh

Abstrakta akrylmålningar

 

Instagram: hannacavanaghdesign

Hemsida: konst.se/hannacavanaghdesign

Facebook: Hanna Cavanagh

Kontakt: h_cavanaugh5@hotmail.com eller 073-6567614

 

Pågående utställning: Galleri Hamnmagasinet, Mellanfjärden

 

Ställer ut: Magasinet i Falun

Färg och form har alltid funnits i mitt liv och fått mig att må bra, men det är just de senaste åren som jag har förstått vilken stor påverkan det har och har haft på mitt liv. Hur det har hjälpt mig att bearbeta en rad hjärtskärande händelser och processer jag har gått igenom. Hur färgerna ”talar” och förmedlar en känsla och berättar det jag inte alltid kan sätta ord på.

 

Som konstnär jobbar jag främst med akryl på duk. Jag började göra denna typ av målningar under 2014. Jag är självlärd och oftast "bara gör" jag för att realisera mina idéer. Mina första målningar var mer färgglada och under den första tiden testade jag fortfarande tekniken. Jag kallar de ”Objects in a string” - ett namn som återspeglar den kreativa processen.

 

En av min senaste samlingar - Alluring Conciousness - är reflektioner, känslor och reaktioner från en tid som endast kan beskrivas som rent mörker. Det som gör det hela så intressant är att jag i efterhand kan se hur mitt mående speglas i varje färdigt alster. Hur det sakta går från mörkare till mer färgglatt.

 

Jag håller just nu på med en ny samling - Heartfelt Relationships - även den djupa känslor och reflektioner. Men nu handlar det om mig och vart jag är på väg. Relationen till mig själv, men även min relation till andra i min närhet.

 

När jag målar, är min sinnesstämning väldigt viktigt. Att vara i känslan eller den bild som jag har i mitt inre. Och därefter följer jag färgernas flöde.