Föreningen
Lindén Päivi

Konst i Kvadrat - en ideell förening

bildad år 2008 av konstnärer och konsthantverkare i Falun och Borlänge. Vårt huvudsakliga syfte är att årligen arrangera en konstrunda och/eller samlingsutställning i Falun/Borlänge-regionen.

 

Medlemmars antal och inriktning har varierat under åren, men vår vision är att lyfta det konstnärliga uttrycket. Vad gör vi med konsten och vad konsten gör med oss.

 

Föreningen skiljer inte på konst och konsthantverkare. Alla är del av det stor kreativa. Vi vill verka för samverkan över gränser och ser mångfald som en styrka.

Carina Nolåker Smed Borlänge

Styrelse 2018

 

Ordförande Lena Högberg Wallmark, Falun

Kassör Extern

Sekreterare Carina Nolåkers, Borlänge

Ledamöter

Jenny Helldahl, Falun

Carin Rosell, Borlänge

Suppleant

Titti Lindgren, Falun

Pia Ljunggren, Falun

 

Årsmötesprotokoll här

 

Hemsida: Eva-lena elk Karlsson

Finne Annelie

Konstrundan visar ett brett utbud av måleri, grafik, foto, skulptur, textil och hantverk i trä, betong, glas, läder, smide, smycken och keramik i pop up gallerier och egna ateljéer.

 

Konst i Kvadrats verksamhet bygger på gemensamt arbete och ansvar, där varje medlem bidrar efter sin förmåga i den gemensamma produktionens arbetsgrupper.

 

Konstfesten alla under samma tak. En chans för oss medlemmar att träffas och bygga nya ideer, se varandras konsr och träffa besökare på alla ställen. Fredagens aw är en skön möjlighet för fest, lördag-söndag blir fördjupning i konstens värld.