bergström ann-charlotte

Ja, varför just skinn… 

Det hela började som liten…och liten blir stor och väljer bort gymnasial konstskola. Men i vuxen ålder blev det både det ena och det andra och som avslutades med två textila sömnadsutbildningar med allt vad det innebar under två år. Den sista var yrkesutbildningen i Malung, Skinnskolan, i ett år… men jag var fortfarande bestämd över att vara konstnär "de´ä´lite för svårt".


Men att riktigt släppa taget om skapandet gick inte. Idag, eller rättare sagt i juni 2014, startade jag upp mitt företag YRSAskinn. Företaget skulle ta tillvara på den rikedom vi har i Sverige och i Norden. Just det måste vara grundstenen i företaget, så hittade jag ett forn nordiskt namn som passade bra. YRSA. Det lär betyda, ungefär ”den vilda björn honan”.


Jag ville även arbeta med miljövänliga och/eller ekologiska råvaror, om det nu skulle vara möjligt när man har varit borta ifrån branschen i många år. Med det gick till min stora glädje. Jag samarbetar nu med två av världens främsta producenter och leverantörer av nöt och älgskinn. Jag har dessutom just nu öppnat en butik i centrala Falun, Hantverks Butiken, "där klassiskt hantverk möter det moderna" Adress: Sturegatan 34, 791 62 Falun. Nära gamla "Arenan" i Elsborg.


Ann-Charlotte Bergström, YRSAskinn

Skräddade skinnprodukter i älgskinn, nötnappa, fårskinn & ylle.


Hemsida: www.yrsaskinn.se

Facebook: YRSAskinn

Instagram: Målningar & skinnKonst/BUTIK

Kontakt: via hemsidan, e-post eller 073-689 94 56 (efter kl.10.30) I min ateljé/verkstad i Sågmyra tar jag emot beställningar året om. Besök enligt överenskommelse. 


Min konst med tre ord: Härligt, Originellt, Nordiskt skinn.

Resan III