cavanagh hanna

Hanna Cavanagh

Abstrakta akrylmålningar


Instagram: hannacavanaghdesign

Hemsida: konst.se/hannacavanaghdesign

Facebook: www.facebook.com/hannacavanaghdesign/
Kontakt: hannacavanaghdesign@outlook.com eller 073-6567614


Färg och form har alltid funnits i mitt liv och fått mig att må bra, men det är just de senaste åren som jag har förstått vilken stor påverkan det har och har haft på mitt liv. Hur det har hjälpt mig att bearbeta en rad hjärtskärande händelser och processer jag har gått igenom. Hur färgerna ”talar” och förmedlar en känsla och berättar det jag inte alltid kan sätta ord på.


Som konstnär jobbar jag främst med akryl på duk. Jag började göra denna typ av målningar under 2014. Jag är självlärd och oftast "bara gör" jag för att realisera mina idéer. Mina första målningar var mer färgglada och under den första tiden testade jag fortfarande tekniken. Jag kallar de ”Objects in a string” - ett namn som återspeglar den kreativa processen.


Sedan dess har jag målat två samlingar:
- Alluring Conciousness - reflektioner, känslor och reaktioner från en tid som endast kan beskrivas som rent mörker.
- Heartfelt Relationships - även den djupa känslor och reflektioner.


Men nu handlar det om mig och vart jag är på väg. Relationen till mig själv, men även min relation till andra i min närhet (pågående).
Det som gör det hela så intressant är att jag i efterhand kan se hur mitt mående speglas i varje färdigt alster. Hur det sakta går från mörkare till mer färgglatt i detta nu.


När jag målar, är min sinnesstämning väldigt viktigt. Att vara i känslan eller den bild som jag har i mitt inre. Och därefter följer jag färgernas flöde.
Och för att väga upp de ibland tunga känslorna illustrerar jag färgglada figurer som ligger mig varmt om hjärtat. Dessa började jag skapa när jag var gravid med min första dotter. Så det kändes självklart att de även blev namngivna efter henne – The heart of Esperanza – då alla figurerna har ett varmt rött bultande hjärta i fokus.