tegenfeldt cecilia

Cecilia Tegenfeldt


Akvarell, akryl och olja.


Facebook: Hartati Konst & Musik

Instagram: hARTati konst
E-mail: cecilia [a] hartati.se


Min konst är spontan. Den får leva sitt eget liv. Pigment får möta målarduken, oftast bomullsduk som råkar vara mitt favoritunderlag, och sprida sig fritt.

Ibland får jag för mig att jag ska "tämja" färgen lite, fösa in den i en form. Det är oftast då processen havererar, men ibland är både jag, färg och tavla överens mot slutet.

Jag älskar att måla fantasilandskap, och låta sinnet vila i det. 


Det senaste året har jag lärt känna oljefärg. Innan dess har jag mestadels målat med akvarell- och akrylfärg. Oljefärg har en slags nobless som jag inte alltid känner mig beredd eller modig nog att bemöta. Vid sådana tillfällen lyssnar vi på musik tillsammans, färgen och jag, och filosoferar. Ibland kommer vi fram till att det faktiskt går att samverka med akryl, bara oljan får göra sen entré på duken.


Det gäller att inte rädd för att lära sig nya saker, med andra ord. Det var iallafall den inställningen som fick mig att för fyra år sedan våga ta steget från min musikerbakgrund en stund och i stället söka mitt uttryck i måleriet. Jag kände mig låst, begränsad. Måleriet lärde mig att ha tålamod och att betrakta här och nu med nyfikenhet. Idag ser jag till att ha både tid och plats för både måleri och musikaliskt utövande i mitt liv, för de två konstformerna berikar sinnet väldigt mycket och på olika sätt. Den gemensamma nämnaren är att det alltid går att utveckla sitt uttryck. Söka en ny väg.


Konstutbildning:

Litorina Folkhögskola - distanskurs i konst

ArtistLab Stockholm- abstrakt måleri distanskurs


Utställningar:
Borlänge Konstförenings Julsalong, Borlänge 2018
CarArt Biennalen, Leksand 2016, 2018
Lions Vårsalong, Borlänge 2018

Konst i Kvadrat, Falun 2015-2017, Falun-Borlänge 2019