Söderbaum Fletcher Kerstin

Textil

Mail: kerstin.soderbaum@gmail.com


”Man måste ha ett vanligt yrke, så att man kan försörja sig!” De orden är jag uppvuxen med, och mitt textila intresse har därför alltid varit något vid sidan om.


Men roligt har det varit hela tiden!

Som ung sydde jag kläder till hela familjen, vävde mattor, sydde lapptäcken, gjorde batik och tygtryck. Allt som självlärd. Jag försörjde mig som lärare, projektledare, konsult och rektor (i tur och ordning.)

Nu som något äldre har jag äntligen kunnat unna mig att utbilda mig inom det textila området. Jag har gått kurser i fritt broderi och yllebroderi på Sätergläntan i Dalarna och Västerbergs folkhögskola. Tygtryck har jag lärt mig på Gerlesborgs konstskola i Bohuslän och guldbroderi i Agra i Indien. Jag har också vävt en termin på Fornby folkhögskola i Borlänge, och sommaren 2018 lärde jag mig mer om vävning ”Hacking the Loom” på Sätergläntan.

Om jag skulle kunna leva om mitt liv, skulle jag nog gå den textila vägen, trots att jag trivts bra med mitt yrkesliv. Men nu när jag kan disponera min tid lite mer efter lust, så kan jag ägna mer tid åt det textila som broderi, tygtryck, applikation och vävning.